کد مطلب: 3-11031

ارائه یک سخنرانی اثرگذار نیاز به مهارت های مختلفی  نظیر مهارت کنترل استرس، مهارت مخاطب شناسی، مهارت بهره گیری از وسایل کمک آموزشی، استفاده از زبان بدن و ارتباط چشمی دارد، در این مطلب آموزشی به 10 تکنیک برای بهبود مهارت سخنرانی خواهیم پرداخت.

 

1. داشتن حالت عصبی طبیعی است. با تمرین کردن خود را برای سخنرانی مهیا سازید. 
همه افراد واکنش هایی عصبی نظیر تپش قلب و لرزش دست را در هنگام ارائه سخنرانی احساس می کنند. به هیچ وجه این حالت را متناظر با عملکرد ضعیف در نظر نگیرید. برخی از حالات عصبی مفید می باشند. چراکه باعث ترشح آدرنالین شده و در نتیجه تعرق را به همراه دارد که این موضوع هوشیاری بیشتر شما را به همراه دارد و در نهایت می توانید عملکرد بهتری را از خود نشان دهید. 
بهترین راه برای غلبه بر استرس آمادگی، آمادگی و آمادگی است. برای تسلط بر نوشته هایتان زمان بگذارید؛ وقتی که بر مطالب خود تسلط یافتید به صورت عملی آنها را تمرین کنید. ضبط ویدئو در سخنرانی یا تمرین در مقابل دوستان در این زمینه می تواند مفید باشد.


2. مخاطبان خود را بشناسید، سخنرانی برای آنهاست نه برای خودتان. 
قبل از اینکه شروع به انتقال پیام خود کنید، این موضوع را در نظر بگیرید که برای چه کسی درحال ارسال است؟ تا جایی که می توانید و ممکن است در رابطه با مخاطبان خود اطلاعات کسب کنید. این کار به شما کمک می کند تا در انتخاب واژه ها و کلمات، سطح اطلاعات قابل ارائه، الگوی سازماندهی پیام و جملات انگیزشی خود به خوبی عمل کنید.


3. محتوای خود را به مؤثر ترین شکل ممکن سازماندهی کنید، تا هدفتان را برآورده سازد. 
چارچوب سخنرانی خود را طراحی کنید. موضوع اصلی، هدف کلی، هدف خاص، ایده اصلی و نکات کلیدی سخنرانی خود را بنویسید. اطمینان حاصل کنید که توجه مخاطبانتان را در 30 ثانیه اول به دست خواهید آورد.


4. خودتان را با بازخورد مخاطبانتان وفق دهید. 
تمام تمرکز خود را بر مخاطبانتان معطوف کنید. عکس العمل آنها را بسنجید و پیامتان را بر مبنای این عکس العمل ها تنظیم کنید و در مقابل تغییر نوع بیان انعطاف پذیر باشید. ارائه یک سخنرانی از پیش تعیین شده و بدون توجه به عکس العمل مخاطب از دست دادن توجه مخاطبان را در پی دارد، حتی اگر آنها، مخاطبان علاقه مندی باشند.


5. شخصیت واقعی خود را به کار بگیرید. 
در هر نوع ارتباط خودتان باشید، اگر شخصیت واقعی خود را بدون ادا در آوردن و تقلید کردن در سخنرانی تان جلوه دهید، مخاطب بیشتر به شما اعتماد می کند و در نتیجه صحبت شما را بهتر می پذیرد.


6. از حس شوخ طبعی خود بهره بگیرید، داستان بگویید و از بیانی تأثیرگذار استفاده کنید. 
داستانهای جالب را به سخنرانی خود تزریق کنید تا توجه مخاطبانتان را بدست آورید. مخاطبان دوست دارند مطالب شخصی را در یک سخنرانی بشنوند و شما با داستانها می توانید به این موضوع دست پیدا کنید.


7. تا جایی که می توانید روخوانی نکنید، مگر مجبور باشید. 
خواندن از روی متن یا اسلاید، رابطه ی شخصی را از بین می برد. از طریق برقراری ارتباط چشمی با مخاطبانتان می توانید بر روی خودتان و پیامتان تمرکز داشته باشید. در این مسیر بهره گیری از سرفصل های کلی شما را در یادآوری مطالب کمک می کند.


8. از صدا و زبان بدن خود به خوبی استفاده کنید. 
ارتباط غیرکلامی بیشترین وزن پیام را به همراه دارد. یک انتقال پیام اثربخش به همراه بهره گیری از لحن مناسب و زبان بدن، ایده اصلی سخنرانی را به صورت واضح به مخاطبان می رساند.


9. توجه به مخاطبان را در ابتدای سخنرانی بدست آورید و پایانی پرانرژی داشته باشید. 
استفاده از حکایتی جالب یا نقل قول کوتاه یا سؤالی اثربخش، ایده های خوبی برای شروع سخنرانی می باشند. در پایان نیز سخنرانی خود را با یک خلاصه و جمله ای تاثیرگذار تمام کنید، به نحوی که مطمئن باشید مخاطبتان آنرا فراموش نخواهد کرد.


10. از وسایل کمک آموزشی به صورت معقول بهره ببرید. 
استفاده بیش از حد از وسایل کمک آموزشی در سخنرانی منجر به از بین رفتن ارتباط مستقیم با مخاطبان می شود. از این رو می بایست آنها را به صورت معقول مورد استفاده قرار دهیم. این وسایل باید به انتقال پیام شما کمک کند و فهم آنها را برای مخاطب آسان سازد، نه اینکه تبدیل به اصل سخنرانی شما شوند. با استفاده مؤثر از آنها می توانید توجه مخاطب را به دست آورید اما حواستان باشد که به قدری در استفاده از آنها غرق نشوید که مخاطب را فراموش کنید.