مهارت‌های ارتباطی به شما امکان می‌دهد دیگران را درک کنید. این موارد می‌تواند شامل اشتراک نظر با دیگران، گوش دادن فعال در مکالمات، دریافت بازخورد و سخنرانی در جمع باشد، اما محدود به آن‌ها نیست.
درواقع داده‌ها نشان می‌دهد که مهارت‌های ارتباطی به‌طور مداوم به‌عنوان یکی از متداول‌ترین مهارت‌های ذکرشده در آگهی‌های استخدام جدید توسط کارفرمایان در سال 2020 رتبه‌بندی می‌شود. استفاده مؤثر، بهبود و نمایش مهارت‌های ارتباطی شما می‌تواند به شما کمک کند هم در حرفه خود پیشرفت کنید و هم در هنگام پیدا کردن شغل جدید راحت‌تر رقابت کنید.
در این مقاله، ما بااهمیت مهارت‌های ارتباطی، چگونگی بهبود آن‌ها و روش‌های برجسته کردن آن‌ها در طول جستجوی شغل خود با مثال‌هایی از مهارت‌های ارتباطی اصلی، بحث خواهیم کرد.

 

مهارت‌های ارتباطی چیست؟

مهارت‌های ارتباطی توانایی‌هایی است که شما هنگام دادن و دریافت انواع مختلف اطلاعات استفاده می‌کنید. درحالی‌که این مهارت‌ها ممکن است بخشی منظم از زندگی کاری روزمره شما باشد، برقراری ارتباط به روش واضح، مؤثر و کارآمد یک مهارت فوق‌العاده خاص و مفید است. تمرین پی یا پی روش‌هایی برای بهبود ارتباطات خود در طول زمان، مطمئناً از تلاش‌های شما برای دستیابی به اهداف مختلف شخصی و شغلی پشتیبانی می‌کند.
مهارت‌های ارتباطی شامل گوش دادن، صحبت کردن، مشاهده و همدلی است. همچنین درک تفاوت نحوه برقراری ارتباط از طریق تعاملات رودررو، مکالمات تلفنی و ارتباطات دیجیتال، مانند ایمیل و رسانه‌های اجتماعی، مفید است.


انواع ارتباطات

چهار نوع ارتباط اصلی وجود دارد که شما می‌توانید روزانه از آن‌ها استفاده کنید، ازجمله:

1. کلامی : برقراری ارتباط از طریق یک‌زبان گفتاری.

2. غیرکلامی : برقراری ارتباط از طریق زبان بدن، حالات چهره و صدا.

3. بصری: برقراری ارتباط از طریق عکس، هنر، نقاشی، طرح، نمودار.

4. نوشتاری : برقراری ارتباط از طریق زبان نوشتاری، نمادها و اعداد.

 

18034 1

در اینجا 10 مهارت ارتباطی اصلی وجود دارد که می‌توانید برای موفقیت در حرفه خود استفاده کنید و آن‌ها را بهبود ببخشید:

1. گوش دادن فعال
گوش دادن فعال به معنای توجه به شخصی است که با شما ارتباط برقرار می‌کند. افرادی که شنونده فعال هستند به دلیل احترامی که به اطرافیان خود قائل هستند موردتوجه همکاران خود قرار می‌گیرند. گرچه ساده به نظر می‌رسد، اما این مهارتی است که توسعه و پیشرفت می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. با تمرکز بر سخنران، اجتناب از ابزارهای حواس‌پرتی مانند تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها یا سایر پروژه‌ها و پرسیدن سؤال، دادن نظر یا ایده برای سخنران می‌توانید شنونده فعال باشید.
یکی از راه‌های عالی برای شنونده بهتر تمرکز بر صحبت‌هایی است که درواقع با آن‌ها تعامل دارید. علاوه بر محتوای ارتباطات آن‌ها، باید به حالت چهره، زبان بدن و لحن آن‌ها نیز توجه کنید. به‌جای اینکه آنچه را که بعد می‌گویید آماده کنید، به‌سادگی صحبت‌های آن‌ها را قبول کنید. اگر به لحظه‌ای برای هضم آنچه آن‌ها گفته‌اند نیاز دارید، کافی است لحظه‌ای از آن‌ها بخواهید تا فکر کنند و پاسخی متفکرانه آماده کنند.


2. تطبیق مدل ارتباطی خود با مخاطبان
داشتن مدل‌های مختلف ارتباطی در شرایط مختلف مناسب هستند. برای استفاده بهتر از مهارت‌های ارتباطی، مهم است که بهترین روش برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود را در نظر بگیرید.
به‌عنوان‌مثال، اگر با یک کارفرمای بالقوه می‌خواهید قراری تنظیم کنید، بهتر است یک ایمیل رسمی ارسال کنید یا از طریق تلفن با آن‌ها تماس بگیرید. بسته به شرایط، حتی ممکن است لازم باشد نامه‌ای رسمی و تایپ‌شده برای آن‌ها ارسال کنید.


3. دوستی
ویژگی‌های دوستانه مانند صداقت و مهربانی می‌تواند به پرورش اعتماد و درک کمک کند. همین خصوصیات در روابط محیط کار مهم هستند. وقتی با دیگران کار می‌کنید، با نگرش مثبت به تعاملات خود نزدیک شوید. حرکات کوچک مانند لبخند زدن هنگام صحبت کردن یا تعریف و تمجید از کارهای خوب می‌تواند به شما در تقویت روابط کاری با همکاران و مدیران کمک کند.
همچنین یادآوری جزئیات مکالمه‌هایی که با همکاران داشته‌اید یک حرکت دوستانه است. به‌عنوان‌مثال، اگر یکی از همکاران به شما بگوید که تولد فرزندشان نزدیک است بهتر است بعدا دوباره از او بپرسید که جشن تولد او چگونه گذشت.


4. اعتماد به نفس
روش‌های زیادی برای اعتماد به نفس وجود دارد، ازجمله برقراری ارتباط چشمی هنگام مخاطب قرار دادن شخصی، مرتب و منظم بشینید، آماده شدن زودتر از موعد قرار، بنابراین افکار شما آزاد می‌شود و می‌توانید به هر سؤال پاسخ دهید. ارتباط با اعتماد به نفس نه تنها در محل کار بلکه در طول فرایند مصاحبه شغلی نیز مفید است .


5. چگونگی بازخورد رفتار
افرادی که مهارت ارتباطی قوی دارند قادر به پذیرش بازخورد انتقادی هستند. بازخورد باید به گونه ای باشد که به سوالات پاسخ دهد، راه حل ارائه دهد یا به تقویت پروژه یا موضوع مورد نظر کمک کند. ارائه و پذیرش بازخورد یک مهارت ضروری در محل کار است، زیرا می‌تواند به شما و هم به اطرافیان شما کمک کند تا پیشرفتهای خوبی در کار آن‌ها ایجاد کند.
یک روش عالی برای یادگیری نحوه بازخورد گرفتن، یادداشت برداری در مورد بازخوردی است که دیگران به شما ارائه می دهند.


6. میزان تن صدا
وقتی صحبت می‌کنید، خوانا و رسا بودن صدایتان مهم است. تنظیم صدایتان در هنگام صحبت کردن برای برقراری ارتباط مؤثر بسیار مهم است. خیلی بلند صحبت کردن ممکن است در برخی شرایط خاص بی احترامی یا ناجور باشد.
جنبه دیگر ارتباط کلامی، آواز و لحن است. این شامل روشی است که در آن تن صدای شما به سمت بالا و پایین می رود، میزان صدا، الگوی لهجه و مکثی که بین عبارات قرار می دهید. چنین جزئیاتی می‌تواند در برقراری ارتباط مؤثر باشد.


7. همدلی
داشتن همدلی به این معنی است که شما نه تنها می‌توانید احساسات دیگران را درک کنید بلکه در آن‌ها سهیم باشید. این مهارت ارتباطی هم در کارتیمی و هم در کار فردی مهم است. در هر دو مورد، شما باید احساسات دیگران را درک کرده و پاسخ مناسبی را انتخاب کنید.


8. احترام بگذارید
یکی از جنبه های اصلی احترام دانستن این است که چه موقع باید ارتباط را شروع کرد و پاسخ داد. در یک محیط تیمی یا گروهی، اجازه دادن به دیگران برای صحبت بدون وقفه به‌عنوان یک مهارت ارتباطی ضروری مرتبط با احترام قلمداد می‌شود.


9. درک نشانه های غیرکلامی
بسیاری از ارتباطات از طریق نشانه های غیرکلامی مانند زبان بدن، حالات صورت و تماس چشمی اتفاق می افتد. هنگام گوش دادن به شخصی، باید به گفته های وی و همچنین زبان غیرکلامی او توجه کنید. با همان معیار، هنگام برقراری ارتباط باید از زبان بدن خود آگاه باشید تا مطمئن شوید که نشانه های مناسبی را برای دیگران استفاده می‌کنید.


10. پاسخگو بودن
جوابدهی سریع یک تماس تلفنی یا پاسخدهی به یک ایمیل نسبت به افرادی که دیر پاسخ می دهند در ارتباط برقرار کردن بسیارمهم است. یک روش این است که در نظر بگیرید که پاسخ شما چه مدت طول می کشد: آیا می‌توانید در پنج دقیقه آینده به آن پاسخ دهید؟ اگر چنین است، ممکن است ایده خوبی باشد که به محض مشاهده به آن رسیدگی کنید. اگر درخواست یا سوالات پیچیده تری است، می‌توانید بگویید که پیام را دریافت کرده اید و به شخص مقابل اطلاع دهید که بعداً به‌طور کامل پاسخ خواهید داد.