مغز خود را تنها نگذارید و مراقب آن باشید.داشتن مغز سالم و فعال که بتواند همیشه درست‌کار کند، رؤیایی است که همه‌ی انسان‌ها به دنبال تحقق آن هستند. نه ‌تنها بیماران دچار آسیب مغزی، بلکه افراد سالم نیز به‌خصوص هنگام افزایش سن، گاه بامغز خود دچار مشکل می‌شوند. جا گذاشتن تلفن همراه در مطب دندانپزشکی، قرار دادن شیر در کابینت، جابه‌جا گفتن کلمات در حین صحبت کردن و ناتوانی در جمع ذهنی اعداد حتی دو رقمی، نمونه‌ای از این مشکلات روزانه است که البته شدت و میزان تکرار آن‌ها در افراد مختلف متفاوت است.

اما خوشبختانه از زمانی که ماهیت انعطاف‌پذیری مغز بر دانشمندان آشکارشده است، تمام تلاش‌ها برای ابداع و طراحی ابزارها و روش‌هایی متمرکزشده است که به‌واسطه آن‌ها بتوان مغز را توانمند ساخت. علی‌رغم تفاوت بین این روش‌ها، نقاط مشترکی نیز وجود دارد که دانستن آن‌ها برای شما که می‌خواهید وارد مسیر بازتوانی وتقویت  توان مغزی شوید، اهمیت دارد.

پس باید بدانید که:
• شما در این دنیا تنها آدمی نیستید که نگران توانمندی‌های مغزی خود شده است. افراد هستند که مانند شما نمی‌توانند کارهای مهم روزانه خود را به یاد آورنده دیگری هم احساسات خود را تشخیص دهند و روی یک کار تمرکز کنند.

• بازتوانی مغزی، فرایندی زمان‌بر است اما شما بالاخره نتیجه‌ی مثبت آن را خواهید دید برای موفقیت در این مسیر طولانی باید صبور و بااراده باشید.

• هرچقدر توان مغزی خود را افزایش دهید، سرمایه‌ی بیشتری برای آینده‌ی خود اندوخته‌اید. توان مغزی در طول زمان کم‌کم کاهش می‌یابد. انجام تمرینات منظم و مانند آنچه در این کتاب در اختیار شما قرارگرفته است، ضمن کاهش یا توقف افت عملکرد مغزی، ذخیره‌ی مناسبی از توانمندی‌های مغزی برای زندگی طولانی و مؤثر برای شما فراهم خواهد کرد.

 

چگونه انگیزه‌ی خود را برای بازتوانی مغزی تقویت کنیم؟

به خاطر داشته باشید که بهبود و به دست آوردن توانمندی‌های مغزی، هدف اصلی و نهایی شما در مسیر بازتوانی است که شروع و موفقیت در آن به انگیزه‌ای قوی نیاز دارد. این انگیزه به شما کمک می‌کند تا از کوچک‌ترین تغییر و بهبود در عملکردتان بسیار خوشحال و برای ادامه‌ی راه مصمم‌تر شوید.
به دست آوردن انگیزه و تقویت آن به‌منظور دستیابی به هدفی که برای خود تعیین کرده‌اید، یکی از ارکان اصلی دوره ی بازتوانی مغزی است.

پس موارد زیر را خوب به خاطر بسپارید:
• اگر کاری را بارها و بارها انجام دهید، حتی اگر آن کار برایتان جالب باشد، به تدریج به یک کار خسته‌کننده تبدیل می‌شود و انگیزه‌ی شمارا کم می‌کند. پس باید به‌جای انجام کار تکراری، به دنبال کارهای جدید با روش‌های تازه بگردید.
• برای رسیدن به هدف، مراحل انجام کار را تقسیم کنید و برای هرکدام هدفی کوتاه‌مدت در نظر بگیرید. رسیدن به این اهداف جزئی، انگیزه‌ی شمارا برای رسیدن به هدف نهایی تقویت می‌کند.
• اولین و سخت‌ترین مرحله برای انجام کار، تصمیم برای شروع آن کار است. اگر می‌خواهید ورزش کردن را آغاز کنید، تنها کافی است از خانه بیرون رفته، راه بروید.
• از اعضای خانواده و دوستانی که همراه و پشتیبان شما در مسیر بازتوانی هستند، کمک بخواهید. آن‌ها هم می‌توانند با تشویق کردن شمارا به سمت هدفتان پیش ببرند.
• محیط اطراف خود را مرتب و خلوت کنید. زمانی که میز کار شما شلوغ و به‌هم‌ریخته باشد. اولین چیزی که به ذهنتان می‌رسد کارهای زیاد ناتمام است. همین امر انگیزه‌ی شمارا کم می‌کند.

برگرفته از کتاب باشگاه مغز (1) نوشته حامد اختیاری،‌تارا رضایی

این پست را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.13042