اعتمادبه‌نفس بالا چیزی نیست که شما از بدو تولد آن را داشته باشید بلکه با تمرین و تلاش سالیان سال ، می‌توانید آن را درون خود ارتقا دهید . بنابراین داشتن آن می‌تواند فواید زیادی در خانه ، محل کار و روابط شما به همراه داشته باشد . داشتن اعتمادبه‌نفس باعث این می‌شود که شما به توانایی‌ها و عملکرد های خود اعتماد داشته و احساس خوبی در ارزشمندی و خودباوری خود داشته باشید.
افزایش اعتمادبه‌نفس به معنای ایجاد عادت‌های خوبی است که باعث افزایش عزت‌نفس شما می‌شود. احساس خوب نسبت به دستاوردهای گذشته و تعیین اهداف قابل‌دستیابی برای آینده ، به شما کمک می‌کند تا اعتمادبه‌نفس خود را تقویت و حفظ کنید.


در این مقاله قصد داریم به راهکارهای تقویت اعتمادبه‌نفس بپردازیم

• خود را آن‌طور که دوست دارید تجسم کنید.

هرآنچه را ذهن انسان بتواند تصور و باور کند "می‌تواند به آن دست یابد."ناپلئون 

بهتر است که خودتان را باور داشته باشید و در موقعیتی که می‌خواهید تجسم ‌کنید بنابراین باید کاری که فکر می‌کنید درست است را انجام دهید ، حتی اگر دیگران به خاطر آن شمارا مسخره یا انتقاد کنند.

• مثبت بی اندیشید.

هرگونه فکری که در مورد خود می‌کنیم مغز سریع می‌پذیرد ، پس بهتر است که جملات منفی را از خود دور کنیم و به سراغ جملات مثبت برویم چون با این کار ما حس بهتری پیدا می کنیم و انرژی برای انجام کارها افزایش می یابد . مانند گفتن جملاتی همچون من می‌توانم این کاررا انجام دهم . من قطعاً در این کار موفق خواهم شد .
انرژی مثبت باعث نتیجه‌ی مثبت هم می‌شود، پس سعی کنید نیمه‌ی پر لیوان را ببینید و به مسائل منفی فکر نکنید.


• تعیین اهداف قابل‌دستیابی برای آینده

برای ایجاد اعتمادبه‌نفس واقعی ، باید روی موفقیت‌های خود تمرکز کنید و شکست‌ها و نکات منفی زندگی خود را فراموش کنید .
افراد زیادی از دستیابی به اهدافی که دارند ناامید می‌شوند و این دلسری باعث می‌شود که شما به خود تلقین کنید که توانایی انجام این کاررا ندارید . بنابراین بهتر است به جای اینکه اعتمادبه‌نفس خود را تضعیف کنید برای خود اهداف کوچک‌تری تعیین کنید و آن را شروع کنید تا به‌راحتی بتوانید برنده شوید.
تأمل در نقاط عطف و اهدافی که تابه‌حال به دست آورده‌اید راهی عالی برای تقویت اعتمادبه‌نفس در مهارت‌های شماست .


• نقاط قوت خود را بشناسید

باشناسایی نقاط قوت و ضعف خود می‌توانید بهتر در کارهایتان عمل کنید و در زمینه هایی که در آن‌ها ضعف دارید سعی کنید که با برطرف کردن آن نقاط ضعف بپردازید و سطح بهره‌وری خود را افزایش دهید.اعتمادبه‌نفس نگرشی در مورد مهارت‌ها و توانایی‌های شماست.

• از ریسک کردن نترسید.

از بیرون ، ما اغلب فکر می‌کنیم ، "وای ، بقیه از من خوشحال‌تر ، زیباتر ، خلاق‌تر ، موفق ، فعال و غیره هستند. من آن‌قدر خوب نیستم که مثل آن‌ها باشم. " آنچه ما تمایل به قبول آن نداریم این است که شکست ، ذات موفقیت است و برای رسیدن به اهداف خود باید سخت کارکنیم و با نقاط ضعف خود روبرو شویم. سعی کنید که در حال کسب تجربه باشید و باور داشته باشید که برای شروع یک کار جدید نمی‌شود که بی‌عیب و نقص باشید.
وقتی به خودتان ایمان داشته باشید تمایل بیشتری برای امتحان کردن راه‌های جدید دارید و انجام چنین کاری باعث می‌شود که اعتمادبه‌نفس شما خودبه‌خود افزایش یابد و دیگر از ریسک کردن نترسید . برای رسیدن به اهداف و خواسته‌هایتان قدم‌های بزرگ بردارید و برای رسیدن به آن تلاش فراوان کنید.


• به‌طور منظم ورزش کنید

ورزش تأثیر زیادی در اعتمادبه‌نفس دارد. ورزش منظم باعث ترشح اندورفین می‌شود که به‌نوبه خود با گیرنده‌هایی در مغز ارتباط برقرار می‌کند که باعث ایجاد یک حالت ذهنی خوب می‌شود و شما دید مثبت‌تری به خودخواهید داشت .

• به اشتباهات خود اعتراف کنید

زمانی که یک اشتباهی انجام می دهید و به آن اعتراف می‌کنید باعث می‌شود از جایگاه خوبی نزد دیگران برخوردار شوید چون این کار صداقت شمارا نشان می دهد . همین مسئله موجب این می‌شود که اعتمادبه‌نفس شما افزایش یابد.افرادی که اعتمادبه‌نفس بالایی دارند به اشتباهاتشان اعتراف و می‌پذیرند و از آن‌ها می‌آموزند.

فواید داشتن اعتمادبه‌نفس
1. احساس ارزشمندی بیشتر
2. لذت بیشتر در زندگی از فعالیت‌های در حال انجام
3. خودباوری
4. رهایی از ترس و اضطراب اجتماعی
5. انرژی و انگیزه بیشتر برای انجام کارها
6. عملکرد بهتر در انجام امور روزمره
7. بهبود روابط با دیگران

 

لینک مطلب : oscg.ir/19041