کد مطلب: 2-11056

عدم برخورداری از آمادگی لازم یکی از اصلی ترین و رایج ترین دلایل ترس از صحبت در جمع و سخنرانی است. در این آموزش در رابطه با روش های کسب آمادگی قبل از صحبت در جمع و سخنرانی و از بین بردن ترس ناشی از عدم آمادگی صحبت خواهیم کرد.

این آموزش صوتی را در زیر بشنوید:

متن این فایل صوتی را در زیر بخوانید:

به نام خداوند بخشنده مهربان

سلام به همه شما دوستان عزیزم
علی رضوانی تبار (کلیک کنید) هستم مدرس و مربی فن بیان و مهارت های ارتباط کلامی.
با یک فایل آموزشی دیگر از سری فایل های آموزشی ترس از سخنرانی و صحبت در جمع همراه شما خواهم بود. 
یکی دیگر عوامل ترس از سخنرانی و صحبت در جمع این هست:
عدم آمادگی و تسلط کافی.
وقتی ما نسبت به موضوعی که می خواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم آمادگی و تسلط کافی نداریم، وقتی نسبت به شرایطی که قرارهست در آن سخنرانی داشته باشیم و صحبت کنیم شناخت کافی نداریم، وقتی از مخاطبین خودمان تصویر درستی در ذهن نداریم، وقتی که به صورت کامل و از همه جنبه ها آماده نیستیم برای صحبت خودمان، تصویر شکستِ ناشی از این عدم آمادگی در ذهنمان پر رنگ تر می شود و همانطوری که در فایل های قبلی هم به آن اشاره کردم وقتی ما ذهنمان آماده شکست باشد به صورت ناخودآگاه عوامل ایجاد این شکست، عوامل اتفاق افتادن این شکست را جذب می کنیم، مثل یک آهنربا می مانیم که این عوامل را به سمت خودمان می کشیم و در نهایت چیزی اتفاق نمی افتد جز شکست. اما این عدم آمادگی از کجا می تواند نشأت بگیرد؟


مورد اول: عدم کسب اطلاعات دقیق در رابطه با آنچه که می خواهیم بگوییم:


خیلی وقت ها ما وقتی می خواهیم در رابطه با یک موضوعی صحبت کنیم اطلاعات کافی کسب نمی کنیم اینجا یک راهکار بسیار خوب را بهتون پیشنهاد می دهم: خودتان را بگذارید جای مخاطب و همیشه از خودتان بپرسید اگر مخاطب ما این رو پرسید چی؟
این سؤالی هست که در همه نکاتی که قرار هست به آن ها اشاره کنید، در همه اطلاعاتی که قرار هست ارائه دهید، باید از خودتان بپرسید. جمله به جمله ی صحبت شما و سخنرانی شما باید از فیلتر این سؤال بگذرد. به عنوان مثال اگر قرار هست شما به عنوان یک فروشنده ارائه یک محصول را داشته باشید و آن محصول را به اصطلاح پرزنت کنید، باید از نحوه قیمت گذاری، نحوه پرداخت، شرایط پرداخت، نوع تکنولوژی ای که استفاده شده و مقایسه با محصولات مشابه را در ذهن خودتان داشته باشید.
اگر قرار هست آماری را ارائه بدید حتما منبع آن آمار را داشته باشید چون ممکن یک نفر از حضار از شما بپرسد که از کدام منبع دارید این آمار را ارائه می دهید؟
اگر قرار هست نقل قولی داشته باشید حتما فرد گوینده آن جمله را در ذهنتان داشته باشید چون مخاطب شما ممکن بپرسد این جمله از کیه؟
اگر قرار هست نتیجه گیری داشته باشید، حتما یک مبنای صحیح برای این نتیجه گیری داشته داشته و دلایل نتیجه گیری خودتان را به صورت کامل بیان کنید.

دلیل بعدی که باعث می شود ما نسبت به شرایط تسلط و آمادگی کامل نداشته باشیم عدم شناخت و ارزیابی مخاطبانمان هست.

باید از خودمان بپرسیم ما قرار هست برای چه کسی صحبت کنیم؟ آیا برای یک مدیر قرار هست صحبت کنیم؟ آیا برای یک مشتری قرار هست صحبت کنیم؟ آیا مخاطب ما یک تاجر است؟ آیا مخاطب ما یک معلم است؟ یا یک استاد دانشگاه؟ خودتان می دانید برای هر کدام از این افراد ادبیات خاص خودش مورد نیاز است، اطلاعاتی که ارائه داده می شود وزن مشخص خودش را می طلبد.

خودمان را در جایگاه مخاطب فرض کنیم و سخت ترین سؤالات را از خودمان بپرسیم و برای آنها پاسخ پیدا کنیم.


مطمئنا سؤالات یک مدیرکاملا متفاوت است با سؤالات یک کارمند معمولی یا سؤالات یک تاجر با سؤالات یک استاد دانشگاه کاملا متفاوت است. پس حتما این نکته را مد نظر قرار دهیم که شناخت مخاطب یکی از مهمترین رکن های سخنرانی و صحبت در جمع است. چرا که در نهایت مخاطب ماست که ما را قضاوت می کند. البته کسب آمادگی و تسلط قبل از سخنرانی عوامل دیگری هم دارد که در یک فایل جداگانه به صورت کامل به آن خواهم پرداخت. پس وقتی ما به صورت کامل برای سخنرانی خودمان فکر کرده باشیم در رابطه با سؤالاتی که ممکن هست برای مخاطبان بوجود بیاید و از ماپرسیده شود، پاسخ های بسیار خوبی را گردآوری کرده باشیم و در یک جمله به صورت کامل و با تسلط کافی وارد سخنرانی شویم، دیگر اصلا جا نگرانی نیست و فقط و فقط باید به این فکر کنیم که ما داریم می رویم سخنرانی کنیم، ما داریم می رویم صحبت کنیم تا مخاطبان ما مجذوب صحبت ما بشوند و قطعا در این شرایط هیچ جایی برای ترس از سخنرانی و صحبت در جمع نمی ماند.
تا فایل بعد خدا یار و نگهدارتان.

MP3 download icons